fbpx

Muški izgovori: „Nisam sada spreman za vezu“

Svi smo bili u ovoj situaciji. Početak je nečeg novog i vi ne možete da skinete poglede jedno s drugog. Tražite stalno neke izgovore kako biste se javili i poslali poruku.

Onaj početni osećaj leptirića, ili često – krda bizona, u stomaku, je nešto nezaobilazno. Mada se ti svakako i ne trudiš da ga izbegneš.

Zatim sledi skok u hladnu vodu. To je polednji korak do cilja – bilo da je u pitanju prvi poljubac, ili nešto više. To je onaj trenutak kada ne znaš gde je granica, koju je druga osoba postavila. Ako načiniš taj korak, ako kreneš na poljubac, da li će ti uzvratiti, ili će biti strašno neprijatno.

To preživiš nekako i šta onda? Onda sledi čuveni “razgovor”. Taj razgovor je uglavnom ovog tipa: “Hajde da idemo polako… ja stvarno sada nisam spreman za vezu.”  Može da zvuči i nekako ovako: “Bio sam dosta povređen u prošlosti i sada ne bih da žurimo, ok?”

Sve to ima logike. Još samo da je srce organ koji razume logiku. Problem je što svejedno počneš da maštaš. Gotovo da je nemoguće da se odupreš tome. Počneš da maštaš kako bi to sve izlgedalo za par meseci, kada bi ga recimo pitala da pođe s tobom na rođendan tvoje najbolje drugarice.

logika

Priča ti o tome koliko mu značiš. Kako mu unosiš svetlo u tamu u koju je zapao, ili koliko mu dan činiš lepšim, samim tim što si deo njega. Provodite mnogo vremena zajedno.

Ali nekako ti se čini da sve to nije dovoljno. Držiš se njegovih reči i trudiš se da budeš strpljiva. Ne žuriš i veruješ da će to malo emocija koje deli s tobom, rezultirati nečim. Veruješ da će se na taj način izgraditi osnova za nešto više.

Ipak, nešto tu nije kako treba. Još uvek te drži na određenoj distanci. Ne dozvoljava ti da mu se previše približiš, bez obzira što mu jasno stavljaš do znanja da želiš nešto više. Kaže ti kako mu je potrebna sloboda, ili da još uvek nije spreman da se potpuno opusti nakon poslednje veze.

Ali šta je sa tobom? Ti si spremna za nešto više od onoga što ti on nudi. Počinješ previše da analiziraš stvari. Da li je to što priča istina, ili su sve to samo izgovori?

Reći ću vam da su u devet od deset slučajeva u pitanju izgovori. Ti muškarci su željni ljubavi i potpuno im je jasno da vas je “lako” zavoleti. Čak će vam to nekada i reći.

Ipak, oni nisu spremni da se upuste u nešto ozbiljno s nekim poput vas. Neki su toga svesni od početka, neki drugi nisu. Ali to nije vaša krivica. Reći ću to još jednom: Nije vaša krivica!

Mnogo je žena koje je potrebno podsetiti koliko su sjajne. Koliko su lepe. Koliko su vredne. Toliko ih ima, da je to pomalo i tužno. To je naš veliki propust. Često uzimamo stvari zdravo za gotovo. Muškarci vas često vide u najboljem mogućem svetlu, zato što vam uopšte i ne traže mane. Baš zato morate biti svesne da takvi muškarci nisu “materijal” za koji treba dugo biti vezan. Jednostavno rečeno – površni su.

Ti muškarci vam mogu pružiti ono što želite, ali ne i ono što vam je potrebno. Ako budete potpuno iskrene prema sebi, priznaćete da ste to nekako oduvek i znale.

Uvek postoji neki izgovor. Takođe, tu je uvek onaj tupi i dosadni osećaj koji vam kaže da ne daje sve što može u tom odnosu. To je najgori osećaj od svih. Ali ne zaboravite da i vi tu imate pravo glasa, jednako kao i on.

muskarac
Ti muškarci vam mogu pružiti ono što želite, ali ne i ono što vam je potrebno.

[spacer height=“20px“]Ako ste nezadovoljne, recite mu to. Ako vam ne odgovori na neki pristojan način, ili zanemari tu vašu primedbu, nemojte dalje gubiti vreme. Ako to primi k znanju i kaže da nije spreman za to što je vama potrebno, pružite jedno drugom ruku i krenite svojim putevima. Ako vas ne ceni sada, neće vas ceniti nikada.

Bićete voljene. Ne sumnjajte ni najmanje u to. Žene kao vi, žene koje znaju šta žele, uvek na kraju budu voljene na pravi način. Na način na koji želite i na koji mislite da zaslužujete. Već ste na pola puta. Zato glavu gore, a one “nespremne” i “neobavezne” ljubite isključivo u OBRAZ.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top