fbpx

O meni

Ko sam ja?

Moje ime je Dušan. I moj cilj je da inspirišem i osposobim ljude da postanu uspešniji, voljeniji i srećniji. Da se svi zajedno, kao društvo, podignemo na jedan viši nivo. Da, da, znam. Zvuči veoma ambiciozno. Mozda čak deluje kao da sam u zabludi što uopšte pokušavam da samostalno promenim neke stvari u zemlji u kojoj se živi kako se živi i gde je mentalitet ovakav kakav jeste. Ali to je samo zato što me ne poznajete. Još uvek.

Vlasnik sam i osnivač Centra za Edukaciju “Novi Ja”. Internacionalni sam NLP Trener, jedini u regionu edukovan i priznat direktno od osnivača NLP-a, Džona Grindera. Akreditovan sam od strane vodeće svetske NLP asocijacije (ITA), kao i od vodećih evropskih asocijacija (IANLP i IN-NLP). Takođe sam autor ovog bloga sa preko 100.000 pratilaca iz celog sveta. Po primarnom obrazovanju sam doktor stomatologije, a kasnije postajem i psiholog.

Možda se sada pitate otkud jedan stomatolog, da ne kažem zubar, u ovoj priči. Život piše romane, a ovo je moja priča…

Od 2008. godine sam aktivno, svakodnevno ulagao u sebe i jedan sam od osnivača zajednice koja se bavi ličnim razvojem u Srbiji. Radio sam na unapređenju komunikacije, emocionalnoj inteligenciji, socialnoj inteligenciji, asertivnosti, muško-ženskim odnosima, samopouzdanju, motivaciji, strahovima, ograničavajućim verovanjima, uverenjima, vrednostima i rešavanju konflikata.

Imam široko znanje u oblastima psihologije, ličnog razvoja i NLP-a. Zašao sam duboko u svaku oblast ličnog razvoja i u jednom trenutku sam postao osoba kakva nisam ni maštao da mogu postati. Sada želim to svoje znanje da prenesem drugima.

Od 2014. godine sam profesionalno počeo da prenosim svoje znanje putem individualnih seansi, predavanja, radionica, pisanjem priručnika i neformalnim razgovorima, kojima više ne znam ni broj. U tom periodu sam i ja učio od svojih klijenata, doživeli smo bezbroj lepih trenutaka, rasli smo zajedno i stvorili neke neraskidive veze.

Krajem decembra 2015. rešio sam da to sve ozvaničim i da poruku prenesem mnogo široj publici. Situacija u zemlji je takva kakva je, imamo para koliko imamo, pa sam želeo da kreiram dosta besplatnog sadržaja koji će ljudima koristiti da lakše prebrode teške situacije i nakon toga naprave velike uspehe u životu.

Nakon toga osnivam i Centar za Edukaciju “Novi Ja”, vođen sjajnim timom mladih ljudi. Cilj nam je opisan u samom naslovu – Bilo je šta je bilo, bili smo kakvi smo bili, hajde sada da budemo neki “novi mi”. Hajde da uzmemo što više korisnih stvari od “starih nas”, da ih unapredimo i dodamo neke nove veštine i da postanemo neka nova, bolja verzija sebe.

U međuvremenu postajem i master psiholog kliničke psihologije i psihoterapije i prolazim uživo najveće svetske obuke u oblasti ličnog razvoja, učeći od ljudi kao što su Toni Robins, Brajan Trejsi, Robin Šarma, Dipak Čopra i drugi.

Na ovom blogu želim da govorim i pišem o tome kako možemo da uspemo u životu i da ostanemo ljudi. Kako da gradimo odnose i da ne izgradimo betonski zid oko sebe. Kako da budemo iskreni. Kako da prevaziđemo strahove i da znamo da je ok biti uplašen. Kako da izađemo iz depresije i da znamo da je ok biti tužan i bezvoljan. Kako da nađemo partnera i da budemo autentični i svoji. Kako da živimo i budemo srećni.

Moj pristup je drugačiji od svega na šta ste navikli. Mnogo je stranica i terapeuta koji se bave onim izlizanim frazama, tipa – budi srećan, imaj samopouzdanja i sve je moguće. To sve zvuči jako lepo i nakon toga vam opet nije jasno šta tačno treba da radite.

Ja želim da vam dam strukturu. Objasniću vam kako sistem funkcioniše. Zasto? Pa da bismo pobedili u nekoj igri prvo moramo da naučimo pravila. Ne možemo sedeti pored košarkaškog terena i plakati jer nam ne daju da šutiramo loptu nogom. Tako da, ukoliko tražite trenera koji će vam objasniti zašto konkretno osećate da nemate samopouzdanja, zašto imate utisak da se vrtite u krug, zašto ne možete da nađete partnera, zašto nemate uspeh kakav želite u školi, na fakultetu ili u poslu, zašto imate osećaj da vas nešto stalno pritiska i ograničava i koji će vam pokazati najbolji, najbrži i najlakši način da te stvari promenite i ostvarite svoje ciljeve, upravo ste ga našli.

Kada više ne možeš, tada najviše moraš.

Dušan Srdić
Scroll to Top