fbpx

Žene su rekle: Ovako izgleda SUPER ŽENA

Nedavno sam na svojoj fejsbuk stranici postavio pitanje „Šta je za vas super žena?“. Preko stotinu žena i poneki muškarac u komentarima su napisali kako oni vide super ženu. Uz minimalne stilske izmene, ovaj tekst predstavlja preko sto komentara, spojenih u jednu celinu. Uživajte.

Šta znači super? Da li o tome možemo razgovarati kada su nam kriterijumi različiti? Da li je žena super na osnovu svojih osobina i veština? Ili to ipak zavisi od posmatrača? Možda je i svaka žena super, samim tim što je žena?

Da li je super žena ona koja sve hoće i postiže, ona koja trenira, zna da kuva, pravi kolače, pravi zimnicu, ume lepo da priča priče deci pred spavanje, koja se neguje, putuje, vozi bicikl, ide na časove plesa, peva? Da li je to žena koja prepoznaje, oseti i razume? Ona koja ne traži, vrlo je zahvalna i zna da ceni sve što dobije? Da li je super žena ona koja zna da pliva baš u svakoj situaciji? Da li je to žena koja stvara, koja uči svakoga dana, vodi računa o svemu, ne osuđuje i ne kritikuje?

Da, super žena može raditi sve to. Ali reč “super” je relativna stvar. Pravu definiciju je nemoguće napisati samo na osnovu postupaka koje ona čini. Žena je sama po sebi super, iz razloga sto ima moć da nosi dete u sebi 9 meseci.

Ona je uglavnom stub porodice. Dobra žena, ljubavnica i najbolja drugarica svom suprugu. Verna supruga, koja čuva svoj brak. Ako ima decu, ona je dobra majka, koja odgaja časnu, poštenu i vrednu decu. Pritom, ostaje svoja i nađe neki trenutak samo za sebe. Super žena je žena koja je ostvarena kao zrela i duhovna ličnost.

Mada, žena ne mora biti majka, domaćica ili šta već da bi bila super žena. Žene su super, bez obzira koju titulu imale. Super žene ste od kako otvorite oči ujutru, sve dok ne legnete da spavate.

13095865_676186142531271_7655350473418457697_n

Super žena je ona koja je odlučila da bude super. Sve što čini, čini iz srca. Sve što radi, radi najbolje što zna. Biće uvek ono što JESTE. Super žena se rađa iz prihvatanja svog nesavršensva. Ona se oseća super u svojoj koži, čak i ako je drugi ne doživljavaju kao „dovoljno super“.

Super žena nije samo jaka žena, već je žena koja se ne boji da pokaže svoje emocije i slabosti. Smeje se kada hoće i plače kada joj se plače. Hrabro pobeđuje i kada je boli. Ostavlja trag svojim postojanjem. Vođena je višim ciljem i menja lice zemlje otvorenošću da bude nositeljica života i nade.

Kada je srećna, ona je nezaustavljiva, ona sve stiže. U svoj život priziva sve ono što želi. Svesna je sebe i ne smatra da je bolja od drugih. Onoga trenutka kada prepozna svoj potencijal i ispolji svoju ženstvenost ona je SUPER.

Ona tačno zna šta želi i šta ne želi. Ima “konjske” živce i zna da se nasmeje i kada joj je najteže. To je žena koja može da uskladi privatno i poslovno i da pri tom bude zadovoljna učinjenim.

Super žena je ona koja je dovoljno hrabra da skine sve maske i u potpunosti doživi sebe, baš onakvu kakva zapravo jeste. Srećna je i ispunjena ljubavlju prema sebi, jer je svesna da neće moći da pruži ljubav drugima, ako ljubavlju i srećom sama ne zrači. Ma kakav uragan duvao, ona pleše s njim.

Kada je voljena, tada joj ništa ne pada teško. Spremna je sve da podeli i da bude posvećena ljudima koje voli. Super žena je žena koja se ne boji da ostane sama.

Super žena je osećajna žena i verna do srži. Žena sa dušom i srcem prepunim ljubavi i radosti. Uz nju se lako ima osećaj pripadnosti i spontanosti. Sa njom svako može biti ono što jeste.

12985578_672152426267976_6827208192466640147_n

Snažna je i ženstvena u isto vreme. Strpljiva i pametna, odmerena u govoru i ponašanju. Moralni zakoni, utkani u njenoj savesti, vode je kroz život. Zna odlučno da kaže “NE”. Istrajno i neumorno ide svojim putem, pa i onda kada je slome.

Svaki dan nauči nešto novo, raste i sazreva. To je žena koja je sigurna u sebe i svesna svojih vrednosti.

Ispred sebe ima cilj i uspehe, a iza sebe poraze. Uz sve to, i dalje ima osmeh na licu. Takva žena je odlučna i stvara sve što joj je važno u životu.

Super žena je srecna žena! I možda uopšte nije stvar u tome kako biti super žena. Možda je stvar u tome kako je SUPER BITI ŽENA.

1 thought on “Žene su rekle: Ovako izgleda SUPER ŽENA”

Zatvoreno za komentare.

Scroll to Top