fbpx

Šta muškarac želi da vidi na ženi?

Mnogo je članaka, čak i knjiga na istu temu – „Ove stvari svaki muškarac voli da vidi na ženi“. To bi možda i imalo nekog smisla kada bi svi muškarci bili isti i kada bi sve žene bile iste. Kada bismo svi bili isto vaspitani. Kada bismo svi imali isto iskustvo. Kada bismo svi živeli u istoj zemlji. Kada bismo svi bili iste vere. Kada bismo svi isto izgledali.

Iako postoje neke zajedniče stvari za različite ljude, suludo je reći da su svi isti. Samim tim je suludo tvrditi i da je pronađen neki recept, po kom se može osvojiti svaki muškarac ili svaka žena. Srećom, vama ne treba recept za svakoga. Treba vam za onog jednog, onog pravog partnera.[spacer height=“20px“]

Prvi korak

Prvi korak je da znate šta želite. Ako krenete da se vozite, morate znati gde želite da stignete. Inače, samo ćete se voziti unaokolo i nigde nećete stići. Ovo su neke stvari koje ja tražim u ženi. Ideja je da će se neki istomišljenici pronaći i da će oni drugi dobiti pogled iz još jednog ugla.

"Cilj bez plana je samo želja."
„Cilj bez plana je samo želja.“

[spacer height=“15px“]

Savršena žena

Kako sebe smatram emocionalno zrelom osobom, želim ženu koja je emocionalno zrela. Živela je, ima ožiljke. Razume da je, zahvaljujući tim ožiljcima i teškim trenucima, sada bolji čovek. Zna da je ožiljci čine jačom, nego što je ikada bila. Da je čine kompletnijom, nego ikada pre.

I volim je još više, jer je podelila to sa mnom. Neću pokušavati da budem „spasilac“ i neću da ona želi to od mene. Ne zato što ne želim da odagnam njen bol, već zato što znam da bi to donelo samo trenutno olakšanje. Umesto toga, biću tik pored nje i uradiću sve što mogu da je podržim na tom putu.

Želim da odem dublje od „želim da ima dobar smisao za humor“ i „voli da putuje“. Na duge staze, to uopšte nije važno. Želim u njoj da vidim one stvari, koje mislim da čine srž čoveka.

Želim ženu koja razume da je dosadno biti savršen. Da je to daleko od realnog. Želim onu koju nije sramota da deli svoje nesavršenosti sa mnom. Želim onu koja se ne plaši svojih nedostataka. Tačnije, onu koja ih se ponekad plaši i funkcioniše uprkos strahu. Ne plaši se da mi ukaže na moje nesavršenosti. Razume da nisam savršen i da želim da maksimalno napredujem zbog sebe i nje.

Da joj u nekim trenucima, po važnosti, strast dođe odmah iza kiseonika. Da je to hrani.

[spacer height=“7px“]

Žena koja brine o drugima i istovremeno voli sebe. Razume da je važno da ona bude srećna, kako bi mogla da doprinese sreći drugih.

Želim ženu koja je otvorena i želi da se razvija, kao individualac i kao deo para. Njena reč i poštenje su joj od ogromne važnosti. Žena puna strasti, šta god to za nju značilo. Samo da ima mnogo toga. Da joj u nekim trenucima, po važnosti, strast dođe odmah iza kiseonika. Da je to hrani.

Uživa u svakom danu. Uživa danas i nije isključivo fokusirana na budućnost. Uvek je spremna dalje da se razvija i uživa u tom procesu.

Dozvoliće mi da se brinem o njoj. Ja ću raditi mnogo malih stvari svakoga dana da je usrećim. Da joj udovoljim. To je jedan od načina da joj pokažem da je volim i da mislim na nju. Ona će raditi to isto. Ili će me naučiti kako ona pokazuje ljubav, tako da mogu da je osetim.

Želim ženu koja je nežna i brižna. Ženu koja razume da mi je potrebno da je dodirnem, da je to jedan od načina na koji se osećam blisko s njom. Želim da i ona mene tako dodiruje.

Iako mi daje svoje srce i dušu, želim i njeno telo. Ona razume svoje telo, uživa u njemu, zna šta je potpuno raspali i želi da me nauči. Svesno mi se predaje, jer zna da ću istovremeno da tretiram njeno telo kao poklon i da ću, isto tako, dozvoliti da me glad za njom obuzme.

Iako mi daje svoje srce i dušu, želim i njeno telo.
Iako mi daje svoje srce i dušu, želim i njeno telo.

[spacer height=“7px“]

Zna da je, iako smo isprepletani dušom i telom, ona i dalje lepa i cela kao individua.

Žena koja razume da je ljubav na duge staze izbor. To nije nešto što se može uzeti zdravo za gotovo i mora se negovati sa puno pažnje i opreza.

Želim ženu koja je ponosna na mene, kao što sam i ja na nju. Koja me podržava i gura ka oblacima, kada god je to potrebno. Baš kao i ja nju.

Želim ženu koja mi je najbolji prijatelj. Neko ko razume da imamo naše zajedničko vreme i da svako ima vreme za sebe. Da mogu da budem slobodan u svakom trenutku pred njom, jer znam da sam s njom potpuno siguran.

Žena koja razume da su ovo sve stvari koje ću i ja doneti sa sobom u vezu. Pokušavaću neke stvari iznova i iznova, bezuspešno. Biće mnogo teških dana, mnogo dana kada neću uspeti. Kada ni ona neće uspeti. I to je ok, dokle god smo zajedno i trudimo se da uspemo.[spacer height=“20px“]

Samo oprezno

Ovo nisu uobičajene stvari koje ćete čuti od muškaraca (ili žena), kada ih pitate šta žele od partnera. Ili, ako dođe do ove teme u razgovoru, malo je verovatno da ću se ovoliko otvoriti svima (osim potpunim strancima na svom blogu – da, malo je čudno). I savetujem vam da ne ispaljujete sve ove stvari odmah, jer će… pa recimo da će biti malo čudno. Znajte šta želite i onda štiklirajte jednu po jednu stvar kod partnera.

1 thought on “Šta muškarac želi da vidi na ženi?”

  1. Potpuno divno. Iako ce mnogi pomisliti da je nerealno naci takvu zenu, sasvim je moguce. Kao sto i za neku zenu, postoji ovako podjednako fenomenalan muskarac. Ali…da bi znali koga zelimo, moramo poznavati sebe.

Zatvoreno za komentare.

Scroll to Top